17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapečené filé po italsku

Název Množství a jednotka
rybí filé 500 g
křen 100 g
máslo 80 g
citron 1 ks
rajský protlak 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: italská
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Filé rozdělíme na porce, ze všech stran potřeme citrónovou šťávou, osolíme, necháme odležet.Vložíme do vymazané zapékací misky. Rajský protlak promícháme s nastrouhaným křenem a touto směsí filé potřeme. Steril. okurky a cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe jimi potřené filé. Povrch pokryjeme kousky másla a v horké troubě pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...